Kedd. Passzív nap, lassan már levonhatok egy ilyen következtetést is. Kedden majdnem senki sem jár a malom felé. Pedig miben más a kedd, mint a szerda? A csütörtök meg a péntek majdhogynem hétvége, az nem egy kategória. De a kedd ilyen nemmegyeksehova nap. Legalábbis a malomba nem. Azaz unalmas is lehetett volna, ha a malom önmagában nem lenne egy izgalmas hely. Meg ha nem lenne mindig egy kis rendezgetnivaló, persze. Meg ha nem jött volna a beígért csoport. De jöttek.

A kőszegi Evangélikus Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium egyik végzős osztálya ma bringatúrát tartott - lévén autómentes nap is, ugye - s a kirándulás első állomásaként megnézték a malmot is. Nem csak maga a szerkezet és az épület érdekelte őket: tüzetesen megvizsgálták a patakot is: vízmintát vettek, vízhozamot mértek, és vizsgálták az élővilágot is. Akkor ismertem meg a víziskorpiót. Bizarr kis állat, és bizony ilyen is él a Szerdahelyi-patakban. No, de a lényeg, hogy megígérték, megkapom majd a vizsgálati eredményeket, azaz megtudjuk azt is, mi folyik a patakban, nem csak azt, hogy mi él benne...

Szerző: molnárleány  2009.09.23. 01:08 Szólj hozzá!

Címkék: csoport állatok patak

A bejegyzés trackback címe:

https://velemimalom.blog.hu/api/trackback/id/tr21400974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása