Eseménydús hétvége volt: visszakaptuk a patakot és felvirágozódtunk. 

Pénteken az Őrségi Vízrendezési és Talajvédelmi Társulás emberei visszaterelték a patakot eredeti medrébe, azaz ismét folyik a víz a Velemi Malom rendszerében. Azért a helyzet nem egészen tökéletes: a kis víztározó medencébe lerakódott iszzapmennyiséget nem sikerült maradéktalanul eltávolítani - így most egy kiszélesített patakmeder jelenti a duzzasztható teret, de ha nem szakad be a kivájt iszapfal, akkor nem lesz gond. És különben is: van víz, és ez a fontos.

Mellesleg Nóra barátnőm itt töltötte a hétvégét, és hozott sok-sok virágot a malomba, el is ültettük őket mind. Azaz jövőre már hét rózsatő és még jópár évelő fogja színesíteni az udvart. Ültettünk nárciszt, kockásliliomot, levendulát, kakukkfüvet, ligetszépét meg árnyéknövényeket a patakpartra. A héten még tulipánhagymák és árvácskák érkeznek - az utóbbiak már most ontják majd kis virágaikat. Szóval épül, szépül a birtok. :)

Szerző: molnárleány  2009.10.06. 01:32 Szólj hozzá!

Címkék: virágok patak malombirtok

A bejegyzés trackback címe:

https://velemimalom.blog.hu/api/trackback/id/tr131430617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása