- Miért nem működik a malom?

A malomkerék nagyon rossz állapotban van. Ha nagyobb mennyiségű vizet engednénk rá, nagy valószínűséggel összetörne. Inkább nem kísérletezünk ezzel: míg ki nem cseréljük, hadd maradjon meg épen, hogy legalább lássátok, hogy is néz ki egy malomkerék...

Naponta többször elmondom ezt a mondatot, mely maximálisan jellemzi a pillanatnyi helyzetet a Velemi Malom háza táján. Érdeklődés van, látogatók érkeznek, megnézik és szeretik a malmot így is, DE mindig felmerül a kérdés, hogy miért is nem működik. Eljárt az idő a malomkerék felett. Egyáltalán egészében az egész birtokra ráfér egy felújítás. Legyen a Velemi Malom élő, aktív pont, ahol láthatod, tapasztalhatod egy régi hagyomány életre keltését. Nem kevés munka, nem kevés pénz ez. Az első lépcső egy összefogás, amely arra hivatott, hogy a fenti célt elérje:

2011. május 30-án a Vas Megyei Bíróság elrendelte a Velemi Malomért Közhasznú Egyesület - mint közhasznú társadalmi szervezet - nyilvántartásba vételét. A végzés 2011. június 16-án jogerőre emelkedett. Az egyesület székhelye és címe 9726 Velem, Rákóczi utca 1. A társadalmi szervezet célja a Velemi Malom, mint kulturális örökség védelme, a malom működőképességének, mint idegenforgalmi látványosságnak fenntartása. Az egyesület adószáma: 18215955-1-18, bankszámlaszáma pedig: 11600006-00000000-49506318 (ERSTE bank). 

Az egyesület tagja lehet az a természetes vagy jogi személy, amely az egyesület célkitűzéseit elfogadja. Ez történhet rendes, tiszteletbeli vagy pártoló tagság formájában (ezek részletezését ld. később az Alapszabályban, illetve egy kis türelmet kérek, amíg az fel nem kerül ide, de addig is szívesen válaszolok minden kérdésre a lent megadott emailcímen).

Az egyesület elérhető a velemi.malom@gmail.com email címen és a 06303895067-es telefonszámon. 

 

Szerző: molnárleány  2011.08.02. 01:03 Szólj hozzá!

Címkék: egyesület felújítás

A bejegyzés trackback címe:

https://velemimalom.blog.hu/api/trackback/id/tr293118736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása