Megérkezett a szép idő, aki a saját szemével akar megbizonyosodni arról, milyen az ég nálunk, egy kattintással megteheti. Ugyanis a falu felett tornyosuló Kendig-hegyen áll egy időjárás-figyelő állomás, ahol is egy 24 órás élőképet közvetítő webkamera üzemel. A kép itt elérhető - figyelem, éjszaka csak a nagy feketeség látszik - de érdemes belenézni az archív gyorsított felvételekbe is.

Fontos információ: június 20-án, Szent Vid ünnepére emlékezve szentmisét tartanak a kápolnában - azaz ezen a hétvégén nincs útlezárás, a kápolna parkolójáig fel lehet jutni autóval is! Azért is érdemes most fellátogatni a hegyre, mert a rendezvény miatt belülről is megtekinthető a felújított épület.

És még egy információ-morzsa: valamikor július folyamán a Duna TV Ízőrzők című műsorának témája Velem lesz. Pontos időpont még nincs, de a stáb ígérete szerint júliusban kerül adásba az itt felvett anyag.

Szerző: molnárleány  2010.06.07. 00:20 Szólj hozzá!

Címkék: időjárás hétköznapok velem

A bejegyzés trackback címe:

https://velemimalom.blog.hu/api/trackback/id/tr492061780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása