Közben ránézek, milyen keresőkifejezések alapján talál ide a honlapra az ember. Alkalmanként felkapom a fejem, úgyhogy most következzen némi hasznos információ, annak aki ilyen téren bizonytalan volt. (Tényleg lehet ám tőlem kérdezni mindenfélét, ami Velemmel, a hegyekkel meg a környékkel kapcsolatos, erre van a sokszor emlegetett telefonszám és mailcím, de akkor legyen itt most még egyszer: velemi.malom@gmail.com és +36303895067.)

Nos, a hegyen lévő kilátóknak nincs nyitvatartási ideje, merthogy mind az Írottkő-, mind az Óház-kilátó szabadon látogatható. Nagy kőépületek némi vaskorláttal, esetleg falépcsővel, nem nagyon kell bezárni, hiszen elvinni sincs mit. Mostanában délután négy körül már nem nagyon van értelme felmenni, hacsak nem a távoli lámpafényeket akarjuk tanulmányozni. De ha így van, akkor is számoljunk azzal, hogy a sötétben le is kell mászni onnét (hacsak nem ott ver sátrat az érdeklődő). A zárójeles esetben pedig azzal kell számolni, hogy nagy a hó és hideg van. A hó azért is fontos, mert autóval nem lehet feljutni a hegyi utakra - az erdészetnek nincs arra kapacitása, hogy letolják a havat (az egyébként októberben elkészült és átadott) a felújított és felújítatlan hegyi utakról. Azaz mászni kell.

Azt nem tudom, hogy kell flakonból vízimalmot készíteni, és a vízimalom rajzolásához sem tudok instrukciókat adni, talán csak néhány képet segítségül a galériában

Tél van, Advent. S mint már jópár éve, idén is gyertyagyújtással készül a falu a Karácsonyra - az Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezésében vasárnap délutánonként kis ünnepség keretében fény lobban Velem község adventi koszorúján. Nem csak a falu lakosait várják szeretettel.

 

 

Szerző: molnárleány  2010.12.02. 17:18 Szólj hozzá!

Címkék: túra velem elérhetőség

A bejegyzés trackback címe:

https://velemimalom.blog.hu/api/trackback/id/tr342488848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása